2024. május 2. - Zsigmond

Elmaradt az olaszliszkai emberölés tárgyalása

A másodrendű és az ötödrendű vádlott ügyvédjének betegsége miatt elmaradt az olaszliszkai emberölés tárgyalása szerdán Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróságon.
2008. szeptember 24. szerda 09:33 - Hírextra
Gyury József Gergely budapesti székhelyű irodájából szerda reggel telefonon értesítették a bíróságot arról, hogy egészségügyi panaszai miatt a védő legalább hét napig nem képes ellátni feladatát.
A Czibrik Attila vezette bírói tanács megállapította, hogy a védő hiányzása miatt nem tartható meg a szerdai tárgyalás. Két okból sem: egyfelől azért, mert a megyei bíróság által első fokon tárgyalt ügyben a védelem kötelező, másrész amiatt, hogy az ügyvéd védenceit fogva tartják.

A bíróság végzése szerint az ügyvédnek 72 órán belül helyettest kell állítania maga helyett, ha továbbra sem tudja ellátni a feladatát, illetve hitelt érdemlően igazolnia kell távolmaradását.
A Borsod megyei bíróságon az is elhangzott, hogy a hetedrendű vádlott a tárgyalás megelőzően "begyógyszerezte magát, alig tud járni, a kommunikációra szinte képtelen". A testület végzése szerint értesítik erről az illetékes büntetés-végrehajtási intézet parancsnokát, kérve, vizsgálja felül, terheli-e a hetedrendű vádlottat vagy mást fegyelmi felelősség azért, hogy a vádlott "a tárgyalásra gyakorlatilag alkalmatlan állapotban jelent meg".

A bíróság kitért arra is, hogy a szándékos egészségrontás igen súlyos fegyelmi vétség.
Amennyiben arra a törvényi lehetőségek adottak, a kitűzött tárgyalási időpontokban folytatódik a büntetőper.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én annak a kislánynak a hozzátartozói, ismerősei, akit a férfi gépkocsijával elsodort az út mellett. A gyerek a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A másodrendű vádlott az elsodort kislány édesapja, az ötödrendű vádlott pedig az édesanyja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását