2024. május 3. - Tímea, Irma

Csütörtökön kezdődik a Moziünnep

Több mint 200 filmet vetítenek a csütörtökön kezdődő Moziünnepen országszerte; a négynapos programon összesen 17 alkotást, köztük 3 magyar mozgóképet mutatnak be premier előtt - közölte Tamás Dorka sajtóreferens az MTI-vel.
2008. szeptember 24. szerda 12:14 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a Moziünnep ideje alatt a jegyeket legfeljebb 490 forintért árusítják a programban résztvevő filmszínházakban.

Premier előtt vetítik Almási Tamás új filmjét, a Márió, a varázslót, amelynek Nyakó Juli és Franco Nero a főszereplője. Ugyancsak a hivatalos bemutató előtt láthatja a közönség Fazekas Péter vígjátékát, a Parát Kamarás Ivánnal, Bánsági Ildikóval, Für Anikóval és Vajdai Vilmossal a fontosabb szerepekben. A filmszemle legtöbb díjat nyert filmje, Gigor Attila groteszk hangulatú Nyomozója is premier előtt került a Moziünnepre. A külföldi premier előtti alkotások közt szerepel többek között Michael Gondry legújabb filmje, a Tekerd vissza, haver! című vígjáték vagy Tarsem Singh alkotása, a Zuhanás - tudatta a sajtóreferens.

Beszámolt arról, hogy levetítik a Hellboy2, a Mamma Mia! című filmeket, de olyan alkotások is visszakerülnek a vászonra, mint Koltai Lajos filmje, az Este, a 9 1/2 randi című romantikus vígjáték vagy az új Indiana Jones és a Harmadik Shrek.

Tamás Dorka közlése szerint idén hat premier indul a Moziünnep alatt: a Tiltott királyság Jackie Channel és Jet Livel, az MR73 című krimi Daniel Auteuillel a főszerepben, a Hívatlanok című horrofilm Liv Tylerrel és Scott Speedmannel, A zóna című mexikói filmdráma, valamint a BenX és a Zöld hentesek című művészfilm.

Budapesten a Corvin, a Mammut és a Lurdy mozik egy exkluzív animét, a Death Note - Halállistát vetítik, a Művész moziban a magyar filmek alkotóival beszélgethetnek majd a nézők, míg a Corvin moziban a hétvégén Csillagok háborúja jelmezes felvonulás és lézerkardozás színesíti a programot. Idén először Budapest legnagyobb mozija, az Arena Cinema City is részt vesz a Moziünnepen: számos kiegészítő programmal és sztár-jegyszedőkkel várja a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását