2024. május 7. - Gizella

Nem hárítható a lakosságra a Robin Hood adó

A Magyar Energia Hivatal folyamatosan vizsgálja majd, milyen költségeket próbálnak felszámolni az energetikai cégek, így azok nem számlázhatják ki a Robin Hood-adót az embereknek - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden az MTI-vel.
2008. szeptember 23. kedd 10:50 - Hírextra
A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a lakossági fogyasztói árakat nem a cég, hanem az állam szabja meg.

Daróczi Dávid szerint a kérdés az, ki fizesse ki a távhő-kompenzáció árát: az emberek vagy az energetikai nagyvállalatok, amelyek összesített nyeresége tavaly csaknem 500 milliárd forintra rúgott. Erre az egyszerű kérdésre kell majd választ adniuk a parlamenti képviselőknek, amikor szavaznak a kormány javaslatáról - fűzte hozzá.

Mint hangsúlyozta: a hatályos jogszabályok tiltják, hogy a költségek között az adókat is elszámolhassák a cégek és a kormány határozott: nem enged könyvelési trükkökkel való elszámolást.

A kormányszóvivő úgy látja, a képviselőknek az áfacsökkentésre tett javaslat sem jelent kibúvót, hiszen a bevételkiesést akkor is ellensúlyozni kell. Annak a forrása csakis valamilyen adó lehet, ellenkező esetben kevesebb pénz jut az embereknek nyújtott többi állami szolgáltatásra - közölte Daróczi Dávid, hozzátéve: az áfacsökkentés árát tehát végül ugyanúgy az adófizető polgárok fizetnék meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását