2024. április 28. - Valéria

Jó hírnév megsértése

A Heti Válasz megsértette az MSZP jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait azzal, hogy a Székházbotrány a Vérmezőn címmel közölt cikkében azt a hamis látszatot keltette, miszerint részben a párt által bérelt ingatlan bérleti díját nem az MSZP, hane
2008. szeptember 23. kedd 18:05 - Hírextra
A bíróság kötelezte az alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek 800 ezer forintot. Ezt meghaladóan a felperes keresetét elutasította.Az MSZP a Heti Válasz ellen személyiségi jog megsértése miatt indított pert, és tízmillió forint nem vagyoni kár megtérítését követelt.

A bíróság továbbá kötelezte a felperest, hogy 15 napon belül fizessen meg az alperesi képviselőnek 200 ezer forint perköltséget. Az alperes 65 ezer forintot köteles a magyar államnak fizetni. A felperes illetékmentessége folytán 595 ezer forint illetéket az állam viseli.

Pataki Árpád, az ügyben eljáró bíró indokolásában elmondta, a bíróság a hamis látszat keltését állapította meg, az irónián túlmutatónak ítélte meg a perbeli cikkben kifogásolt kitételt, valamint az újságíró nem járt el gondosan, ugyanis a cikk kapcsán nem kereste meg az MSZP-t.
Ugyanakkor a kártérítés mértékét a bíróság súlyosan eltúlzottnak találta, nem súlytalan a kijelentés, de közvetlen okozati összefüggés nem vélt felfedezni a cikk megjelenése és a szocialista párt népszerűségvesztése között - mondta.

Pataki Árpád közölte, miután nagyobb részben, a tízmilliós igény kapcsán a felperes a pervesztes, ezért neki kell perköltséget fizetni az alperes részére.Az ítélet nem jogerős, az ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül lehet fellebbezni.

A Heti Válasz a 2007. október 11-én megjelentett számában szocialista székházbotrányról írt, a cikk szerint a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utal ki 200 millió forintot a Vérmező úti pártközpont tulajdonosának.

"Egyelőre nem állíthatjuk - igaz, cáfolni sem áll módunkban -, hogy az MSZP helyett egy állami cég fizet az MBC bérleményért, így azt sem, hogy a közforintok terhére burkolt pártfinanszírozás folyik" - fogalmaztak.

Nyakó István, az MSZP szóvivője akkor az MTI-nek azt mondta: az MSZP szerződésbe foglalt kötelezettségeinek megfelelően fizeti a bérbeadónak a Vérmező úti ingatlan után járó bérleti díjat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását