2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A jezsuita cigánypasztoráció Józsefvárosba költözik

A Hofher József jezsuita szerzetes által vezetett cigánypasztoráció a Józsefvárosba költözik, ahol a romák munkába állásához, képzéséhez kíván segítséget nyújtani, ahogy azt korábban Tápiószecsőn tették - írja keddi számában a Magyar Hírlap.
2008. szeptember 23. kedd 07:38 - Hírextra
A Pest megyei településen azt követően zárt be a szeretetiskola néven ismert intézmény, hogy nem kapta meg a működéséhez szükséges állami támogatást.

A jezsuita nyolc éve határozta el, hogy segíteni fog a piacképes tudás nélkül élő szegény romákon. Segítőivel cigány családokat kerestek meg, és tagjaikat megtanították írni-olvasni, számolni az intézményben.

A munka eredményességet elismerve a régió munkaügyi központja az iskolára akarta bízni a jelentkezők alapképességei megerősítésének feladatát, így a cigánypasztorizáció bekapcsolódhatott volna az állami felzárkóztatási programba. Kiderült azonban, hogy a feladatot egy oktatással foglalkozó cégre bízza a központ, és nem tudni, hogy ők ugyanazzal a kitartással járnak-e majd ki a roma családokhoz, mint azt korábban az iskola munkatársai tették.

A jezsuita most a Józsefvárosban folytatja tevékenységét, ahol segítőivel ugyancsak cigány családok számára kíván lehetőséget nyújtani a tanulásra, munkára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását