2024. április 29. - Péter

Hova vándorol a kétszázmilliárd forint?

Évente kétszázmilliárd forintot költ az állam a lakáshitelek kamattámogatására, egy olyan támogatási formára, amelynek a hatékonysága gyakorlatilag nulla.
2008. szeptember 22. hétfő 10:54 - Hírextra
A Népszabadság azt írja: 2004 nyara óta összesen 600 milliárd forinttal nőtt a támogatott lakáshitel-állomány, amely után úgy fizet a kormány milliárdokat felemésztő kamattámogatást, hogy azzal semmiféle segítséget nem nyújt a lakáscélok megvalósulásához. Hogy mindezt mivel indokolja a megkérdezett szakértő, kiderül a Népszabadságból.

A Magyar Nemzet azt írja: országos méretű problémává nőtte ki magát az egészségügyi rendszerben tavaly bevezetett teljesítmény-volumenkorlát. A súlyponti kórházak jelentős része kényszerül az ellátások korlátozására, miután képtelenek tartani az Országos Egészségbiztosítási Pénztár előre meghatározott finanszírozási keretét. Most Gyulán és Veszprémben fogyott el a finanszírozható kapacitás, így bizonytalanná vált az ellátás.

A Napi Gazdaság arról ír: idén augusztusig csaknem annyi nő jutott új jogosítványhoz, mint férfi. Erre felfigyeltek az autókereskedők is, és az új helyzethez igazították márkapolitikájukat. A magyarországi cégek irányításában azonban még nem ilyen a vezető nők aránya. Egy felmérés szerint ez nem magyar sajátosság: uniószerte az üzleti vállalkozások vezető állásainak csak 32 százaléka jut a nőknek.

A Világgazdaság arról ír, hogy megtakarítás várható az egészségbiztosítási alap táppénzkasszájában. Mindehhez a táppénzszabályok szigorítása, az aktív korú népesség fogyása, a minimálbéren foglalkoztattak széles köre és a táppénzes esetek és napok számának csökkenése vezetett. A körülbelül 107 milliárd forintnak nagyjából 60 százaléka fogyott el az első 8 hónapban.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását