2024. április 28. - Valéria

Serparali Egerben

A férfiak mezőnyében a szlovák Matus Vencak, a nők között pedig Válóczi-Major Katalin bizonyult a legjobb hegyi teherhordónak az első magyar serparalin szombaton Egerben.
2008. szeptember 20. szombat 15:50 - Hírextra
A legendás nepáli serpák hagyományai nyomán Magyarországon első ízben megrendezett versenyen a résztvevőknek egy 4 kilométeres, 300 méter szintkülönbségű távot kellett teljesíteniük a város fölé magasodó Eged-hegy lábától a hegy csúcsáig.

A férfiaknak egy nepáli mintára elkészített, 60 kilogrammnyi téglával megrakott hordkerettel kellett megtenniük a távot, a nőkre csupán 20 kilogrammnyi terhet raktak a szervezők, hátizsákban elhelyezett ásványvizes palackok formájában.

Járdán Zsolt, a rali főszervezője az MTI-nek elmondta: az ötlet Szlovákiából származik, ahol már hagyománya van az ilyen és ehhez hasonló versenyeknek. Ugyanis a Tátrában a menedékházak készleteit csak gyalogszerrel tudják feltölteni, s ennek során a Himalájában elterjedt hordkeretet használják - hangsúlyozta a sportember, aki 14 alkalommal teljesítette a nagyatádi szuper triatlon mintegy 230 kilométeres távját.

A férfiak között az első három helyen szlovák sportolók végeztek. Valamennyien a Magas-Tátra lábánál elterülő városból, Poprádról érkeztek az egri versenyre - fűzte hozzá.

Közlése szerint a mostani, első magyarországi verseny célja a hagyományteremtés; reményei szerint a jövőben a serparali egy országos versenysorozattá nőheti ki magát.

A dobogósok értékes díjakban részesültek, de minden résztvevő kapott egy úgynevezett befutócsomagot a szponzorok támogatásának köszönhetően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását