2024. május 5. - Györgyi

A Kossuth térre ért a tömeg

Megérkeztek a Magyar Demokratikus Charta demonstrációjának résztvevői szombaton, nem sokkal háromnegyed 4 előtt a budapesti Kossuth térre; a menetben haladt a miniszterelnök is - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.
2008. szeptember 20. szombat 16:14 - Hírextra
A Clark Ádám térről elindult mintegy kétezres menetet a Roosevelt téren körülbelül ezerötszázan várták és tapssal fogadták. Itt a két tömeg egyesült, és az Akadémia utcán tovább indult a Kossuth térre.

A menet előtt fiatalok egy traszparenst tartottak, amelyen az volt olvasható: "A köztársaságért, a demokráciáért, a szabadságért".

Az Akadémia utcára merőleges utcákat - egy-két utca mélységben - kordonokkal zárták le, mindenütt rendőrök állnak.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és felesége nem sokkal 15 óra előtt érkezett meg a Clark Ádám térre.

A demonstráción megjelent Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, Veres János pénzügyminiszter, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, valamint több közéleti személyiség. Részt vesz az eseményen továbbá Gőgös Zoltán, a földművelésügyi minisztérium államtitkára, Lévai Katalin, az MSZP európai parlamenti képviselője, Lamperth Mónika, az MSZP elnöki kabinetének vezetője és Teleki László, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

A rendezvényen felszólal a kormányfő és Demszky Gábor főpolgármester is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását