2024. április 28. - Valéria

Fokozott ellenőrzések

A szombatra meghirdetett budapesti demonstrációk miatt fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség a főváros utcáin és közterületein, több helyen forgalomkorlátozásokat vezettek be.
2008. szeptember 19. péntek 12:34 - Hírextra
A Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken közölte: a szombat éjfélig tartó ellenőrzés keretében a rendőrség igazoltathat, ruházatot, járműveket is átvizsgálhat, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve megtilthatja azok bevitelét a rendezvények, események helyszínére.

A rendőrségi közlemény szerint "a fokozott ellenőrzés bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy a gyanús, feltehetően bűncselekményt vagy szabálysértést elkövetni szándékozó személyeket a rendőrség intézkedés alá vonjon".

A BRFK mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés a békésen demonstrálókat és az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása - olvasható a tájékoztatóban.

Szombatra a miniszterelnök által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta, továbbá több cigányszervezet illetve radikális jobboldali tömörülés hirdetett demonstrációt.A rendőrség e négy - kiemelt kockázatúnak minősített - demonstráció miatt jelentős forgalomkorlátozásokat vezet be a fővárosban, több utat is lezárnak.

A BRFK közölte: amennyiben rendzavarás, bejelentéstől eltérő demonstráció, vagy más egyéb rendbontás történik, a rendőrség "nagyon határozottan, a jogszabályokat betartva fog fellépni" azokkal szemben. A megmozdulásokat a fővárosi rendőri állomány mellett a Készenléti Rendőrség és több megyei rendőr-főkapitányság rendészeti állománya biztosítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását