2024. május 12. - Pongrác

Nem tárgyalják a Megegyezést

A szocialisták nem támogatták, hogy házszabálytól eltéréssel jövő hétfőn szavazzon az Országgyűlés a Fidesz kezdeményezésére a Megegyezés programról - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülése után csütörtökön.
2008. szeptember 18. csütörtök 12:38 - Hírextra
A házelnök közölt: hétfőn ismét lesz rendkívüli házbizottsági ülés, amelyen döntenek arról, hogy tárgyalják-e sürgősséggel a Fidesz indítványát.Szili Katalin bejelentette, hogy a kormány az október 6-án kezdődő hétre parlamenti vitanapot kezdeményezett a Megegyezés programról.

Répássy Róbert (Fidesz) szerint az, hogy az MSZP nem támogatja a házszabálytól eltérést, annyit jelent: a miniszterelnök nem vállalja a program megméretését a parlamentben, mert pontosan tudja, hogy nincs többsége, ő is, és a programja is megbukott.

Véleménye szerint a sürgősségi tárgyalással nagyjából egy hónap alatt jutna el a szavazásig az indítványuk.Göndör István (MSZP) szintén a házbizottság ülése példátlannak nevezte azt, hogy valaki egy más által írt anyagot nyújt be az Országgyűlésnek. Ellopták a miniszterelnök sajtóban megjelent hirdetését - tette hozzá.

Úgy látja, a Fidesz csak szavazni akar, és mindenáron élezni azt az eszetlen háborút, amit 2006 óta folytat az Országgyűlés mindenáron való feloszlatásáról - fogalmazott, hozzátéve: ezért kezdeményezték az ügyrendi bizottság összehívását, a tartalmi vita érdekében pedig a politikai vitanapot.

Szili Katalin kitért arra is: a jövő héten kezdődik a 2007-es zárszámadás vitája, folytatódik a Ptk. tárgyalása illetve plusz egy órában bepótolják az elmaradt interpellációkat.
Tájékoztatása szerint a kormány 19-én benyújtja az adótörvényeket, 29-én pedig a jövő évi költségvetést.Mint mondta, várhatóan december 15-én lesz a költségvetés zárószavazása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását