2024. május 2. - Zsigmond

Ötmillió forint értékű lopás

A leltározás eddigi adatai szerint közel 5 millió forint értékű ólomhuzalt loptak el színesfémtolvajok egy Eger környéki gyártelepről - közölte szerdán sajtótájékoztatón az Egri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.
2008. szeptember 17. szerda 15:52 - Hírextra
Bognár József nem kívánta kommentálni az MTI azon értesülését, amely szerint egy siroki, lőszereket gyártó üzem a károsult.

A leltározás adatai alapján mintegy 15 tonnányi ólomhuzal hiányzik a gyártelepről; a rendőrség egyelőre egy embert vett őrizetbe jelentős értékre elkövetett lopás gyanújával - mondta az alezredes.

Közlése szerint a kapitányságra szeptember 11-én érkezett a bejelentés arról, hogy a kapitányság illetékességi területén működő egyik iparterületről hatszázezer-egymillió forint értékű ólomhuzalt loptak el ismeretlenek.

A forró nyomon elindított nyomozás során, még aznap megtaláltak 2,4 tonnányit az ellopott színesfémből egy egri telephelyen, illetve további 1,4 tonnányi huzal került elő egy Füzesabony környéki színesfém-felvásárló telepről.

A rendőrségnek információja van arról, hogy két Heves környéki színesfémtelepre is jutott a huzalokból, illetve várhatóan további gyanúsítottjai is lesznek az ügynek - mondta az alezredes.
Újságírói kérdésekre válaszolva közölte: a kárérték azért nem végleges, mert jelenleg is folyik a károsult üzemben az alapanyag leltározása. Ugyancsak kérdésre válaszolva elképzelhetőnek nevezte, hogy a gyár területéről valaki együttműködött a tolvajokkal, illetve az is lehetséges, hogy a hiányzó tételek egy része be sem érkezett az üzembe.

A huzalt fadobokra fölcsévélve tárolták. Egy-egy dob egy mázsát nyom és egy raklapon hat dob található. Vagyis az ólomhuzal mozgatásához mindenképpen valamilyen gépjárműre, valószínűleg targoncára volt szükség.

A lopássorozat már régebben elkezdődött, ám az anyag eltűnését azért nem fedezték fel, mert a felhalmozott raklapok külső oldalán a tolvajok otthagyták a dobokat, csak a beljebb találhatóakat vitték el - magyarázta az eset körülményeit Bognár József.

A rendőrség indítványozta a területileg illetékes jegyzőknél a lopott anyagot tároló színesfém-felvásárló telepek működési engedélyének felülvizsgálatát - mondta az alezredes.
Az MTI megkereste a siroki lőszergyártó céget is, ám ott telefonon azt közölték, hogy jelenleg nincs az üzemben és telefonon sem érhető el nyilatkozatra jogosult vezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását