2024. április 18. - Andrea, Ilma

Oscar-gála és digitália

Jónéhány potenciális Oscar-gála nézője maradhat le Amerikában a kedvenc programjáról a digitális sugárzásra való áttérés miatt.Az amerikai filmakadémia 81. díjkiosztó ceremóniáját február 22-ére, vasárnapra időzítették, ami azonban mindössze öt nappal az
2008. szeptember 17. szerda 08:13 - Hírextra
Aki nem kap észbe idejében, azaz nem szerzi be az áttéréshez szükséges technikai kütyüket - figyelmeztetett a Variety című filmes szaklap cikke -, az bizony az analóg adást vevő készülékén semmit sem lát majd a vörösszőnyeges parádéból és a Kodak Színház-i show-ból.

Elkerülhető lenne a fiaskó, ha az Oscar-gála visszakerülne szépen a márciusi helyére (2004-ig akkor tartották), mégha csak erre az egy alkalomra is. A díjkiosztószezon az utóbbi időben évről évre egyre előrébb araszolgatott, az Arany Glóbuszokat például még sohasem osztották ki olyan korán, mint amikorra jövőre tervezik: január 11-én.

Bár a kivételes halasztás most nagyon jól jönne az adást közvetítő ABC csatornának (amely korábban nézettségi okokból örült a februárra tolódásnak), az akadémia hajthatatlan, a díjkiosztó marad, ahol van.

Változás mégis lesz, méghozzá nem is kicsi, Gil Cates, aki 14 Oscar-gála producere volt, egyéb elfoglaltságaira hivatkozva a következő műsort már nem vállalta. Utódát hamarosan megnevezik - írta a magazin.

A filmakadémia bizakodó, szerintük a ceremóniát sokkal többen fogják nézni, mint tavaly, amikor 32 millióval negatív rekordot döntött a nézőszám.

Az Elektromos Fogyasztói Szövetség (CEA) illetékese szerint a digitális áttérés nem lesz drámai hatással az Oscarra, mert a tévécsatornák rá lesznek kényszerítve, hogy mindent bevessenek a nézők tájékoztatására.

"Az amerikaiak 86 százaléka már ma is tisztában van az átállással. Lesznek, akik várakoznak, és halogatják a felkészülést, de a cél, hogy mindenki tudjon a dologról" - idézte a CEA szóvivőjét a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását