2024. április 29. - Péter

Mindkét gázvezeték fontos

Stratégiai fontosságú, hogy a Nabucco és a Déli Áramlat gázvezeték is megépüljön - mondta Jim Murphy brit EU-miniszter budapesti látogatásakor az MTI-nek adott interjújában.
2008. szeptember 17. szerda 07:30 - Hírextra
"A Déli Áramlat és a Nabucco is nagyon fontos. Ez a kettő együtt jelenti számunkra az energiaforrások diverzifikációját. Stratégiai fontosságú, hogy mind a két vezeték megépüljön" - hangoztatta Jim Murphy.

Oroszország kinyilvánította, hogy megbízható energiaszállítási partner. Ez azonban az elmúlt hónapokban, években nem mindig volt igaz. Oroszországot partnerként megtartva, új energiaforrásokra és új energiatovábbítási útvonalakra van szükség - mutatott rá a miniszter.

Jim Murphy az MTI kérdésére arról is beszélt, hogy szerinte az Európai Unió képes közös hangon beszélni Oroszországgal kapcsolatban. Ez fontos lesz az új EU-orosz stratégiai megállapodás megkötésekor is - tette hozzá.

A grúz-orosz konfliktusban Oroszország túlzott erőt alkalmazott. Dél-Oszétia és Abházia elismerése pedig destabilizálhatja a régiót - mondta a politikus.

Arra a kérdésre, hogy Grúzia meghívást kaphat-e a NATO előszobájának tekintett társulási akciótervbe (MAP), Jim Murphy azt hangsúlyozta: a részleteket még ki kell dolgozni, de Nagy-Britannia támogatja Grúzia NATO-tagságát, a pontos időpontról azonban még korai lenne beszélni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását