2024. április 28. - Valéria

Hol a kormánydöntés a lakótelepen élők terheinek enyhítésére?

Bár a kormányfő hétfőn az Országgyűlésben bejelentette, hogy rendkívüli gyorsasággal döntenek a Robin Hood adó bevezetéséről, a távfűtéses lakásokban lakók terheinek enyhítéséről még mindig nem határoztak - mondta László Tamás (Fidesz) szerdán Budapesten
2008. szeptember 17. szerda 18:22 - Hírextra
Az ellenzéki párt lakótelepi munkacsoportjának vezetője kiemelte: a szerdai kormányülést követően tudható, hogy a döntés nem született meg, nem léptek a lakótelepeken élők terheinek enyhítése érdekében. László Tamás hazugságnak nevezte Gyurcsány Ferenc hétfői szavait és megjegyezte: a kormány láthatóan nem tud mit kezdeni egy lakossági csoport problémájával.

A fideszes képviselő szerint miközben a kormány semmit sem tesz a lakótelepeken élők érdekében, a Fidesz-KDNP javaslata a parlament előtt van a távhő áfatartalmának csökkentéséről. Hozzátette: lakásmérettől függően 3-4 ezer forinttal lehetne csökkenteni a panellakásokban élők távhő számláját.

Mint elhangzott, idén már három alkalommal emelkedett a távhő ára, és novemberben következik a negyedik áremelés. László Tamás azt mondta, választókerületében, az újpalotai lakosok között egyre inkább az a kérdés kerül előtérbe, hogy "eszünk vagy fűtünk". Szólt arról is, hogy a kormány évek óta folyamatosan csökkenti a gáz és távhő kompenzációs keretet, amire idén már csak 67 milliárd forint jut.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány szándékai szerint a távfűtéses lakásokban élők közül csak a legrászorultabbakat fogják támogatni, László Tamás azt mondta, a lakótelepeken élők közül mindenkit támogatni kell. Úgy vélte, a szociális helyzet nem olyan, hogy ott bármilyen különbségtétel elfogadható lenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását