2024. május 5. - Györgyi

A pedagógusok erőfeszítéseiről

A pedagógusok diákokért tett erőfeszítéseit méltatta és az összefogás fontosságát hangsúlyozta a hátrányos helyzetű gyerekek érdekében Sólyom László köztársasági elnök szerdán a baranyai Magyarmecskén.
2008. szeptember 17. szerda 18:32 - Hírextra
Vannak elkötelezett pedagógusok, akik minden nehézség ellenére a végsőkig küzdenek. Nyelveket tanítanak, tánccsoportokat szerveznek, nem adják fel. Nekik köszönhetően a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók is olyan "muníciót" kapnak az iskolákban, amely nagyban segíti őket az életben való boldogulásban - mondta az államfő újságíróknak, miután látogatást tett a helyi általános iskolában.

Sólyom László példaként említette, hogy tiszteletre méltó a nagyrészt hátrányos helyzetű, roma gyerekek által látogatott magyarmecskei intézmény vezetőjének és tanárainak munkája is, akiknek összefogás eredményeként, pályázatokon nyert támogatások és saját módszertani anyagok felhasználásával sikerült a szülők és a pedagógusok szoros együttműködésén alapuló integrált oktatást megvalósítaniuk.

Az MTI az iskola egyik pedagógusától úgy értesült, hogy Magyarmecskére a község és még három környező település mintegy százötven általános iskolás tanulója jár, akik szükség esetén fejlesztő pedagógusok bevonásával egész napos oktatásban részesülnek a tanulás hatékonyságának növelése érdekében. A módszernek és a kiváló számítástechnikai felszereltségnek köszönhetően mindenki továbbtanul, a diákok negyven százaléka érettségit adó középiskolában, gimnáziumban.

A köztársasági elnök nyilatkozatában szólt arról, hogy a magyarmecskei eredményekért köszönet illeti a helyi önkormányzati vezetőket, gyermekvédelmi szakembereket, továbbá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, amely folyamatosan komoly segítséget nyújt az oktatási intézmények színvonalának javításához és a rászoruló diákok ellátásához.

A magyar, a német és az osztrák államfő védnöksége alatt működő Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, Edvi Péter arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tizennyolc éve működő szervezet Magyarországon tavaly tízezer gyermek étkezéséhez, ellátásához, képzéséhez nyújtott támogatást 600 millió forint értékben.

Sólyom László a sikerek mellett felhívta ugyanakkor a figyelmet arra is, hogy az oktatási intézményekbe való eljutás még mindig sok gyereknek jelent problémát Magyarországon. Vagy a rossz közlekedés miatt, vagy azért, mert a szülőknek nincs elég pénzük jegyekre, bérletekre.
A köztársasági elnök baranyai látogatása során felkereste a pécsi Felsővámház úti Általános Iskolát, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irodáját, s vendége volt egy tizenkét tagú családnak is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását