2024. május 3. - Tímea, Irma

Ne emeljenek a tixisok árat

Nem támogatta keddi ülésén a Főpolgármesteri Kabinet a taxis szervezetek azon kezdeményezését, hogy a taxizás hatósági tarifáit 20 százalékkal emeljék - mondta a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek.
2008. szeptember 16. kedd 22:15 - Hírextra
Nyáry Krisztián közölte, hogy a városvezetés nem javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek a maximált tarifa megemelését. Ehelyett felkérik az önkormányzat gazdasági bizottságát, hogy egy kisebb mértékű alapdíjemelésről tárgyaljon a taxis szervezetekkel.

Egy héttel korábban a kabinet további egyeztetéseket kért, mivel a taxis szervezetek által benyújtott díjemelési javaslatot fogyasztóvédelmi szempontból nem tartotta megalapozottnak. A javaslat szerint az alapdíj 66 százalékkal, a távolsággal arányos díj kevesebb mint 10 százalékkal nőne. Ebből elsősorban az alapdíj 300-ról 500 forintra történő emelését tartotta túlzónak a városvezetés.

Az egyeztetés során kiderült, hogy öt taxis szervezet továbbra is egyetért a tervezett díjemeléssel. A gazdasági versenyhivatal ugyanakkor úgy foglalt állást, hogy a tarifaemelés önmagában nem segítené a piacon tapasztalható anomáliák rendezését, inkább konzerválná a kereslet-kínálat egyensúlytalanságát. A versenyhivatal rámutatott arra, hogy a taxis cégek tarifái, amelyek még mindig alatta vannak a hatályos maximált tarifáknak, azt jelzik, hogy a jelenlegi tarifákban is vannak még tartalékok.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a díjemelés mértékével egyetért, de teljesen új alapokra helyezett szabályozást javasolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását