2024. május 5. - Györgyi

Hat bemutató a Magyar Színházban

Három nagyszínpadi és három kamaraszínházi bemutatót, ebből egy új magyar színművet tűz műsorra a budapesti Magyar Színház a következő évadban. A kulturális tárca az évadban pályázatot ír ki, hogy megtalálja a szezon végén leköszönő Iglódi István igazgató
2008. szeptember 16. kedd 16:13 - Hírextra
Mint Bartos Zsóka elmondta, Guelmino Sándor két rendezéssel is jelentkezik a 2008/2009-es szezonban: egyaránt a nagyszínpadon mutatják be szeptember végén Füst Milán Máli néni című vígjátékát, majd januárban Bertolt Brecht A szecsuáni jólélek című zenés példázatát. Ugyanitt kerül sor október végén Cole Potrer világhírű musicalje, a Mi jöhet még?! premierjére, Iglódi István rendezésében.

A Sinkovits Imre Színpadon október elejétől láthatják a nézők Fráter Zoltán Déryné Széppataki Róza életéről írt, Édes Rózám című egyszemélyes játékát Csomor Csilla előadásában. Az Őze Áron által rendezett darab előjátéka Vörösmarty Mihály Árpád ébredése című színműve lesz. A magyar színjátszás megújítójaként számon tartott, XIX. századi színésznőről szóló produkciót az ősz folyamán várhatóan vidéken is bemutatják - közölte Bartos Zsóka.

A teátrum novemberben tűzi a Sinkovits Imre Színpad műsorára Háy János Házasságon innen és túl című új darabját Pinczés István rendezésében, majd ugyanitt mutatják be januárban Edward Albee Kényes egyensúly című színművét, melyet Bodolay Géza rendez majd.

A színházat igazgató Iglódi István az évad végén leköszön posztjáról; utódlásáról az Oktatási és Kulturális Minisztérium jogosult dönteni - jegyezte meg a teátrum sajtóreferense. Mint hozzátette, a kulturális tárca még nem írta ki a pályázatot, de az ígéretek szerint 2009 márciusától a régi és az új igazgató már együtt dolgozhat a színház következő szezonjának előkészítésén.

Bartos Zsóka tájékoztatása szerint az új évadban a színművészeti egyetemet frissen elvégző Gémes Antos csatlakozott a Magyar Színház társulatához.

A hétfői évadnyitó ülésen adták át Soltész Bözsének a debreceni Kortárs Galéria tulajdonosa, Koncz Sándor által 2004-ben alapított Szendrő József-díjat, illetve Auksz Évának a társulat nagy művészének emlékét őrző Agárdy-emlékláncot. Az ülésen megemlékeztek a teátrum augusztus végén elhunyt, neves jelmeztervezőjéről, Scha:ffer Juditról is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását