2024. május 6. - Ivett, Frida

Mindhalálig rock and roll - fotókon

A Tankcsapda, a Hooligans és az Action mellett a Rolling Stones, valamint a Metallica koncertjein készült felvételek és lemezborítók is láthatók Dávid Zsolt Mindhalálig rock and roll című fotókiállításán hétfőtől a Petőfi Csarnokban.
2008. augusztus 30. szombat 10:43 - Hírextra
A csaknem 50 fotográfiát felvonultató tárlat anyaga 1997-től kezdve a napjainkig terjedő időszakban készült - közölte Dávid Zsolt, aki fotóriporter a Metal Hammer és a Rockinform lapoknál, s az újságok számára fotózott képekből válogatta a nagyrészt színes felvételeket.

Elmondta: külföldi rock- és metálzenekarok, egyebek mellett a Rolling Stones és a Metallica koncertjein is fotózott, de több magyar rockegyüttesnek tervezett lemezborítót, a többi között a Tankcsapdának, a Hooligansnek és az Ossiannak is.

Dokumentarista fényképekről van szó elsősorban, s nem művészi fotókról - mutatott rá Dávid Zsolt. Mint mondta, a képek az előadókról, a koncertekről készültek, s ennek megfelelően nem is talált ki művészi címeket, a képaláírások a koncertek helyét és időpontját jelölik meg.

"Gyerekkorom óta szeretem a rockzenét" - árulta el a fotóriporter, aki nagy szerencsének tartja, hogy azokat az együtteseket fotózhatja, azoknak a zenészeknek, zenekaroknak készíthet lemezborítót, akikért rajongott gimnazista korában, akik sztárok voltak vagy ma is azok. Kedvenceiként említette a Tankcsapdát, a Sex Actiont, és a Panterát.

A Mindhalálig rock and roll című tárlatot a közönség tavaly már láthatta több helyen, a Petőfi Csarnok, ahol szeptember 26-ig láthatók a képek, a kiállítás negyedik helyszíne.

Dávid Zsolt 1975-ben született Budapesten. 1996-ban végezte el a 6.számú Ipari Szakiskola fényképész szakát, majd a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Művelődésszervező szakán szerzett diplomát 2004-ben. 1998-től a Rockinform és a Metal Hammer fotóriportere, 1997 és 2002 között a Budapesti Fesztiválközpont Kht. fotóriportere volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását