2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hamis diplomával tanított

Feltehetően hamis volt az egyik diplomája annak a középiskolai tanárnak, akinek végzettségét igazoló dokumentumait a napokban ellenőrizték Pécsett - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2008. szeptember 16. kedd 09:00 - Hírextra
Az intézmény igazgatójának tanévkezdéskor jutott eszébe a diplomák ellenőrzése, akkor tűnt fel neki, hogy az iskolában immár második éve dolgozó pedagógus egyik papírját nem a szokásos kalligrafikus írással töltötték ki. Megkereste az okiratot kiállító intézményt, ahol nem tudtak ilyen nevű, az adott időszakban végzett hallgatóról.

Amikor a tanárt az igazgató kérdőre vonta, felmondott állásából. Ügye a rendőrségre került, amely közokirat-hamisítás miatt indított nyomozást, és vizsgálja, hogy valós-e a pedagógus többi diplomája.
Ma az érettségibizonyítvány-hamisítás éli reneszánszát, de könnyen lehet hamis orvosi-, vagy közgazdászdiplomához is jutni.

Az egyik forrás Ukrajna, ahol ezen dokumentumok 400-900 euró közötti összegért beszerezhetők. A hamisítványok azonban könnyen kiszűrhetők, elég, ha a munkáltató utánanéz a sorszámoknak - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását