2024. április 20. - Tivadar

Gyorsan érkeznek az olimpiai jutalmak

Gyorsított eljárásban fizetik ki a pekingi olimpián 1-6. helyezést elért sportolók jutalmát, így az érintettek már szerdán megkaphatják az összesen 886,4 millió forintot.
2008. szeptember 16. kedd 11:20 - Hírextra
Erről az Önkormányzati Minisztérium tájékoztatta az MTI-t.

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter kezdeményezésére a férfi vízilabdacsapat, a Kozmann György-Kiss Tamás kenupáros, valamint a Kovács Katalin-Janics Natasa kajakpáros emelt szintű elismerésben részesült. Az érintett sportszövetségeknek erre a tárca összesen 119 millió forint kiegészítő forrást biztosított.

Az ötkarikás játékokon 74 sportoló végzett az 1-6. helyen, rajtuk kívül díjazzák a 7-8. helyezetteket, az olimpikonokat felkészítő edzőket, orvosokat, sportszakembereket is. Közöttük az adott sportágakban a sportolók által megszerzett jutalmak 60 százalékával azonos összeget oszthattak el a sportági szakszövetségek, saját döntés alapján. A Pekingben sikeres versenyzők által képzett díjazási keret további 10 százalékát kaphatják a nevelő edzők.

A szakállamtitkárság a kifizetésekkel nem várja meg valamennyi érintett adatainak beérkezését, hanem a sportáganként folyamatosan utalja az érintettekhez az őket megillető jutalmakat - derül ki az ÖM közleményéből.

A tárca előreláthatólag összességében több mint bruttó 2 milliárd forint olimpiai jutalmat oszt majd ki, amit növel majd a paralimpia érmeseinek és helyezettjeinek járó elismerés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását