2024. április 29. - Péter

Az olimpia után elköszön

A magyarok nem várt gyors búcsúját követően Beliczay Sándor, a kerekesszékes vívóválogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy a pekingi paralimpia után távozik posztjáról.
2008. szeptember 16. kedd 09:26 - Hírextra
A magyar csapat a játékok és a vívóversenyek szerdai záró napja előtt Szekeres Pál révén egy bronzérmet szerzett, a többiek nem értek el dobogós helyezést.

"A nők szereplése egyértelmű csalódás, tőlük mindenképpen többet vártam, és a hozzáállásuk sem volt megfelelő" - mondta elkeseredetten Beliczay. "Nem látom a kiutat, nincs utánpótlás, az élversenyzőinknek Magyarországon nincsenek vetélytársai."
A női együttes egyetlen érmet sem nyert, a legjobb eredményt Krajnyák Zsuzsa érte el, aki párbajtőrben hétfőn negyedik lett.

 szakember elmondta, a Törekvés SE-ben folytatja klubedzői munkáját, de ott is kizárólag a 16-17 évesekkel foglalkozik, akiket a 2012-es londoni játékokra kíván felkészíteni.

"Nem ért váratlanul a hír, de azt tudni kell, hogy Beliczay mester kiváló munkát végzett, nem rajta múlt a vártnál gyengébb szereplés" - mondta az MTI-nek Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. "Versenyzőink mentalitása nem egyforma, voltak, akik a kvalifikáció megszerzése után is profi sportolóhoz méltóan csak az előttük álló feladatra koncentráltak, de akadtak olyanok is, akik a kvóta birtokában megkönnyebbültek és nem pörögtek fel újra a játékokra, nem voltak annyira koncentráltak, mint a selejtezőkön, ami sajnos az eredményesség rovására ment. Ez nem feltétlenül a versenyzők hibája, többen Pekingben kényszerültek először arra, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig maximálisan koncentráljanak, hiszen itt olyan erős volt a mezőny, amilyennel a mieink máskor nem találkoztak, és a magasabb elvárásokkal nem mindenki tudott megbirkózni. A játékok után minden sportági szakszövetség elkészíti írásos értékelését, a vívóknál ez természetesen elsősorban Beliczay Sándor feladata lesz."

Az MPB-vezető hozzátette: javítani kell a felkészülés rendszerén is.
"Nem lehet kampányszerűen, tíz hónap alatt felkészülni a paralimpiára. Egy olyan rendszert kell kidolgozni, amely folyamatosan működik, és akkor is keretet ad a munkának, amikor nincs paralimpia. Munkatársaimmal ezen fáradozunk, mert tudatosan felépített rendszer nélkül nem leszünk többre képesek."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását