2024. április 23. - Béla

Nyilvános a női profi teniszezők naptára

A női profi teniszezők versenyeit szervező WTA nyilvánosságra hozta jövő évi naptárát, amelyben 54 viadal, közte egy új, úgynevezett bajnokok tornája szerepel.
2008. szeptember 15. hétfő 15:53 - Hírextra
A 12 fős versenyt Balin rendezik majd november 4. és 8. között és a két szabadkártyás mellett az a tíz játékos vehet részt rajta, aki a legjobb helyen áll a világranglistán azok közül, akik nem lépnek pályára a dohai WTA-világbajnokságon (8 fő) és legalább egy tornát megnyertek már az idény során. A tervek szerint a négy, háromfős csoportban körmérkőzést játszanak a felek, a viadal összdíjazása pedig 600 ezer dollár lesz egy egymilliós bónusszal, amelyet az a teniszező kaphat meg, aki úgy győz, hogy korábban már legalább három versenyt megnyert a szezonban.

Bali 2011-ig lesz biztosan helyszíne a bajnokok tornájának. A 31 országban sorra kerülő 54 WTA-verseny közül húsz úgynevezett "premier", harminc pedig "nemzetközi" torna, s ezekhez jön még a négy Grand Slam. Tizenhárom helyszínen - Indian Wellsben, Miamiban, Madridban, Pekingben, Sydneyben, Moszkvában, Eastbourne-ben, New Havenben, Brisbane-ben, s'Hertogenboschban, Estorilban, Memphisben és Acapulcóban - a hölgyek egy időben vetélkednek majd a férfiakkal.

A program alapján a budapesti, 220 ezer dollár összdíjazású viadal július 6-án kezdődik. Az 54 esemény összdíjazása rekordot jelentő 86 millió dollár lesz 2009-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását