2024. április 26. - Ervin

Kezdés rangadó nélkül

Kedden igazi rangadó nélkül kezdődnek meg a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelmei, s rögtön az első napon pályára lép a három, magyar játékost soraiban tudó csapat, a PSV Eindhoven, az FC Liverpool és az újonc, ciprusi Anarthozisz Famaguszta.
2008. szeptember 15. hétfő 14:00 - Hírextra
Az A, B, C és D csoport összesen nyolc meccsének párosítását tekintve az egyik legérdekesebb találkozót éppen a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató PSV vívja majd a vendég spanyol Atlético Madriddal. Az eindhoveni együttesnek - melyben a magyar válogatott támadó középpályása a hétvégén végigjátszotta bajnoki mérkőzését - fontos lenne a győzelem megszerzése, hiszen a D jelű négyes az egyik legkiegyensúlyozottabb csoport az idén.

A kvartett másik meccsén a francia Olympique Marseille fogadja a tavalyi döntős Liverpoolt. Utóbbi gárda, melynek keretében Németh Krisztián is szerepel, nagyon jó formában van, szombaton a bajnokságban legyőzte a BL- és Premier League-címvédő Manchester Unitedet. Ugyanakkor sem a hétvégi siker, sem a tavaly decemberi marseille-i 4-0-ás diadal nem jelenthet garanciát a biztos sikerre.

A sztárcsapatok közül az A csoportban a Chelsea a francia Girondins Bordeaux-t fogadja, az AS Roma pedig a román CFR Clujt. A Famagusztához hasonlóan a román csapat is újonc a sorozatban. A magyar tulajdonosú kolozsvári klub története során először nyerte meg a román bajnokságot és főtáblára jutása óriási meglepetés volt.

A B jelű négyesben a favorit Internazionale a görög Panathinaikoszhoz látogat, a Famaguszta Brémában kezdi története első BL-szereplését. A ciprusiaknál a második számú kapus Nagy Zoltán. A C-ben a bajnokságot pocsékul kezdő, 2006-os BL-győztes FC Barcelona a portugál Sporting Lisboát látja vendégül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását