2024. április 26. - Ervin

Falk Art Fórum

Új műfajokkal, színházzal és építészettel is bővül a szeptember 20-i, immár ötödik Falk Art Fórum a belvárosi művészeti negyedben. A Falk Miksa utca fesztiválján 53 galéria, antikvitás települ ki ezen a napon az utcára és tart nyitva este tíz óráig. Színe
2008. szeptember 15. hétfő 11:06 - Hírextra
Hat új kiállítás nyílik, miközben a már nyitva lévőkbe is várják a közönséget. Legkorábban, már délután fél háromkor a Haas Modern Művészeti Galériában lesz verniszázs, ahol Esztergályos Cecília kerámiáit és Makai Sándor színész karikatúráit ismerheti meg a közönség. Az Arcok és maszkok - Arcok maszk nélkül című kiállításon a megnyitót követően előadást hallgathatnak a két színész képzőművészeti munkásságáról.

A Galleria White új kiállításán Tot Endre legismertebb festői korszakából, a festészet hiányáról, destrukciójáról szóló válogatás látható. A Múzsa Galériában Paizs László A föld, ahol élünk sorozatának monumentális kompozícióit, üvegszálas poliészter- és metálfólia-felületű struktúráit mutatják be (ez a kiállítás október 20-ig nyitva lesz). A Memoart Galéria kedvezményezettje Csáky Marianne, akinek témája az idő, ez filmre, üvegre, fémre, fába, bőrbe megörökítve jelenik meg. A művész este két ízben is tárlatvezetést tart saját művei között.

Seres László budapesti és New York-i iskolái után két évig festett, majd 28 év szünet következett, amikor restaurálással foglalkozott. Két éve újra ecsetet vett a kezébe. Most, a Mission Art Galériában újra felfedezhetjük Seresnek a hatvanas évekbeli korai olajfestményeit. A Moró Antik a Svájcban élő Vermes Júlia gyűjteményéből rendezett Levélbontók és papírvágók című kiállítását nyitja meg.

A már nyitva tartó kiállításokba is érdemes benyitni, például az Anni Dominiba, ahol a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem három harmadéves fotószakos hallgatójának - Gáldi-Vinkó Andrea, Zagyvai Sára és Halász Dániel - van tárlata, vagy az Art Factory II. Galériába, ahol Suzan Woodruff-nak és Kucsora Mártának rendeztek közös kiállítást.

Az Artcore Antik és Design-ban Ferenczi Alex, a BB5 Galériában az XII. Élesdi Művésztelep, az Európa Galériában Pataki Tibor festményeit mutatják be.

Rész vesz a rendezvényen a két nagy aukciósház, a Virág Judit Galéria Nádler István életmű-kiállításával (délután a művész maga tart tárlatvezetést) és a Kieselbach Galéria El Kazovszkij-emlékkiállítással. Két textilművészre emlékezik két galéria: Balázs Irén munkái a Körmendi Galériában, Szilvitzky Margit művei pedig a Rak T Art Galériában láthatók.

A BÁV kiállítása A bútorrestaurálás fázisai és rejtelmei címet viseli, a Haas Galéria és Kiállítóterem Őszi tárlatán 20. századi festmények, rajzok láthatók (október 11-ig). A Stoll,Art Kortárs Galéria tematikus kiállításának címe: LóÁbrázoLó (október 18-ig nyitva), míg a Wladis Galéria Talányos tárgyak című kiállítással vesz részt az eseményen.

Két könyvbemutató is várja az érdeklődőket: a Virág Judit Galériában a Híres galériák és aukciósházak, míg a Nagyházi Galériában Egyeki-Szabó Tamás Vértálak-vert tálak (XV-XVI. század) című könyvével ismerkedhetnek.

Számos tárlatvezetés, műtárgyismertetés, gyerekfoglalkozás, hangverseny szerepel a kínálatban. Színházak a palettán címmel itt lesz a József Attila Színház évadnyitó bemutatkozása, ennek része a Mi és milyen a színház kívül belül? pódiumbeszélgetés, valamint a Falk Art színpadon Petőfi Sándor: A helység kalapácsa Besenczi Árpád előadásában.

A Kulturális Örökség Napjai programhoz csatlakozva szakértő építész vezeti az érdeklődőket, akik így betekinthetnek néhány különösen szép Falk Miksa utcai bérház lépcsőházába, udvarába, rejtett zugaiba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását