2024. április 30. - Katalin, Kitti

Meteorológust vesztegettek

Lelepleztek egy meteorológust, aki állítólag 28 ezer forintnyi megvesztegetést fogadott el. Köztudott, hogy Oroszországban nem egy egyetemre be lehet jutni és zsíros tisztségeket lehet szerezni nagy összegű kenőpénzekkel, de arra még nem volt példa, hogy
2008. szeptember 14. vasárnap 12:19 - Hírextra
Alekszadr Kormilkinhoz, a penzai meteorológiai központ vezetőjéhez fordult egy helyi vállalkozó, aki a biztosítótól akart kártérítést követelni a meleg és nedves téli időjárás miatt elszenvedett károkért. A tényleges téli időjárást leíró igazolást megkapta.

Magánszemélyeknek az ilyen papírért fizetni kell, Penzában 6000 rubel az ára. A pénz azonban nem érkezett meg az intézet számlájára, s a munkatársak a vizsgálat során tudták meg, hogy vezetőjüket 4000 rubel (16 ezer forint) vesztegetés elfogadásával vádolják, az igazolást kérő férfinek ugyanis soha nem volt egy talpalatnyi földje sem.

Az enyhítő körülményeket - Kormilkin kitüntetéseit, kiváló munkáját és rokkant voltát - figyelembe véve az időközben nyugdíjba vonult igazgatót feltételesen két évi szabadságvesztésre ítélték.

Az intézet munkatársai szerint főnöküket szándékosan csalták csapdába, az esetről beszámoló Komszomolszkaja Pravda viszont úgy véli: ha már az időjárással is kereskednek, jó lenne kideríteni, létezik-e olyan beosztás Oroszországban, amelyben lehetetlen kenőpénzt kapni...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását