2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kovács Ervin visszavonul

Kovács Ervin, a pekingi paralimpián négy számban negyedik helyen végző úszó bejelentette, átmenetileg abbahagyja a versenyszerű sportolást.
2008. szeptember 13. szombat 14:28 - Hírextra
"Húsz éve úszom, idegileg és fizikailag is nagyon elfáradtam" - mondta a 30 éves pécsi sportoló. "Négy évvel ezelőtt az athéni paralimpia után úgy gondoltam, ennél már nem lesz nehezebb megmérettetés. Tévedtem. Idén vállsérüléssel dolgoztam végig a felkészülést, és azzal is versenyeztem. A négy negyedik hellyel elégedett vagyok, hiszen 50 m pillangón és 100 m mellen is életem legjobb eredményét értem el. Több most nem volt benne, ezt kell elfogadni. Amikor elkezdtem úszni, az is nagyon távolinak tűnt, hogy egyszer eljutok a játékokra, én pedig már harmadik paralimpiámon indulhattam."

Kovács hozzátette: két-három évig a családjával szeretne lenni. "Eddig mindent az élsportnak rendeltem alá, most a családommal szeretnék minél több időt tölteni. Féléves a kisfiam, sokat akarok vele játszani és a vállamat is meg kell gyógyíttatni. Végleges visszavonulásról csak akkor beszélnék, ha a halálos ágyamról már nem tudnak bedobni a vízbe. A londoni paralimpiát biztosan kihagyom, de az nem elképzelhetetlen, hogy a 2016-os játékokra megint megpróbálok kijutni, most azonban még nem foglalkozom ezzel."

Kovács Pekingben 50 m háton, 50 m pillangón, 100 m mellen és 200 m vegyesen lett negyedik. A versenyző egy születési rendellenesség következtében izomsorvadásban szenved és csak bottal tud járni. A versenyeken nem tud a partról rajtolni, a fordulóknál pedig hátrányt jelent számára, hogy nem képes a többiekhez hasonló erővel elrúgni magát a faltól.

Kovács Sydneyben három bronz- (50 m pillangó, 50 m gyors, 100 m pillangó), Athénben három ezüstérmet (50 m hát, 50 m pillangó, 200 m vegyes) szerzett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását