2024. március 29. - Auguszta

Kamionban megbújt határsértők

Egy kamionban megbújva próbált Németországba jutni tizenkilenc koszovói állampolgár, a határsértőket a nagylaki átkelőnél fedezték föl a magyar rendőrök és a román határőrök pénteken - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t
2008. szeptember 12. péntek 12:30 - Hírextra
A magyar-román közös határellenőrzési ponton hajnalban jelentkezett belépésre egy horvát sofőr tehergépjárművével, a kamiont ellenőrző határrendész észrevette, hogy a ponyvát rögzítő zárózsinórt elvágták - mondta Pál János alezredes.

A rendőr a raktérbe bemászva a ponyva alatt megágyazott fekhelyekre bukkant, ahol tizenhét, a vontatón lévő kisteherautó platóján pedig további két koszovói állampolgárt talált - közölte a szóvivő.
A kamiont vezető horvát férfi a rendőröknek elmondta, kamionjára Koszovóban pakolták fel a kisteherautót, amelyet Németországba szállított volna. Feltételezése szerint a határsértők akkor vághatták el a zárózsinórt és bújhattak el járművén, amikor éjszaka megállt pihenni.

A tizenegy koszovói férfi, öt nő és három gyermek Németországba szeretett volna eljutni, hogy ott új életet kezdjen. Csak szerb személyazonosító okmányokkal rendelkeztek, az EU-ban történő tartózkodáshoz szükséges vízumokkal és okmányokkal nem - tudatta Pál János.

Hozzátette: a határsértőkkel szemben a román hatóságok indítottak idegenrendészeti eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását