2024. április 28. - Valéria

Ibsen Palota lesz egy régi iskolából

Mintegy 700 millió forintból Ibsen Palota néven megújul az egykori békéscsabai közgazdasági szakközépiskola épülete; a patinás házban a bábszínház mellett kamaraszínház is működik majd a tervek szerint - közölte az MTI-vel a Békés Megyei Önkormányzat elnö
2008. szeptember 12. péntek 11:52 - Hírextra
Domokos László elmondta: a megyei önkormányzat korábban egy ingatlancsere eredményeként jutott hozzá a Békéscsaba belvárosában található, egykor közgazdasági szakközépiskolaként működött patinás épülethez.

A fenntartó ezt követően nyújtott be pályázatot a norvég kormány által finanszírozott Norvég Alaphoz, és most nyert el a teljes rekonstrukció 700 millió forintos költségéből mintegy 600 millió forint támogatást. A fennmaradó részt a megye saját forrásból biztosítja. A sikeres pályázattal kapcsolatos szerződést várhatóan napokon belül írják alá a felek.

A Békés Megyei Jókai Színház mellett található épület a felújítást követően egyszerre fogja szolgálni a teátrumban működő Fiatal Színházművészeti Szakközépiskola oktatási feladatait, ugyanakkor kialakítanak benne egy 130 fős nézőtérrel rendelkező kamaraszínházat is. A megújult épületbe költözik továbbá, a szintén a megye fenntartásában működő bábszínház is.

Az új Ibsen Palota mindemellett számtalan, a megye kulturális és oktatási intézményei által szervezett programoknak is helyet ad majd, valamint a megye amatőr művészeti mozgalmait is segíteni fogja. A palotában helyezik el a megye civil szervezeteinek működését segítő szolgáltató központot is.

A közgyűlés elnöke elmondta még, hogy a felújítást a tervek szerint húsz hónap alatt kell elvégezni, így reményei szerint 2010 márciusában megnyithatja kapuit az Ibsen Palota Békéscsabán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását