2024. április 23. - Béla

Nincs lebetonozva? Akkor ellopják

Szinte minden mozdítható tárgyat ellopnak a Kis-Balaton környékén, köztük a kábelcsatornát védő aknafedeleleket is, ami - ha nem pótolják időben - akár életveszélyes helyzetet is előidézhet - mondta Laki István, az üzemmérnökség vezetője a helyszínen az M
2008. szeptember 11. csütörtök 20:28 - Hírextra
A vízügyi kezelés alatt álló területeken a zsilipekhez vezető kábelcsatornában elektromos és hidroalikus rendszert építettek ki: a nagyfeszültségű áramot vezető elektronikus kábel mellett található a hidroalikus-rendszer, tele nagy nyomású olajjal. A balesetek - életveszélyes helyzetek - megelőzésére kihelyezett aknafedeleket a fémtolvajok eltávolították. A pótlás több mint félmillió forintba került, de kiszámíthatatlan, hogy mikor lopják el ismét az újakat - mondta.

Laki István beszámolója szerint másfél évvel ezelőtt a szivattyútelep környékén okoztak jelentős károkat. Ekkor réz- és alumínium kábeleket vittek el, trafókat bontottak le. Néhány hónapja a természetvédelmi területet védő sorompókról tűnnek el a 40-50 kilós, tömörvasból készült ellensúlyok. Naponta átlagosan két-három elemet visznek el, a több mint félszáz sorompó felét már leszerelték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását