2024. április 29. - Péter

Jövő héten folytatódik az MSZP-SZDSZ tárgyalás

A jövő héten szakpolitikai kérdések megvitatásával folytatódik az MSZP és az SZDSZ közötti egyeztetés - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a csütörtöki budapesti megbeszélés után újságíróknak.
2008. szeptember 11. csütörtök 10:58 - Hírextra
A két delegáció közös javaslata volt a szakpolitikai kérdések megvitatása - közölte a kormányfő. A több mint egyórás tárgyalást követően Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke külön tartott sajtótájékoztatót.

Kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc azt mondta, az SZDSZ nem vetette fel a szakértői kormány kérdését. A szóba került konkrét témakörök között a gazdaság-, a foglalkoztatás-, a szociál-, az oktatáspolitikát említette, illetve a nyugdíj és demokratikus közélet kérdését.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, az együttműködés konkrét formája, mélysége azon múlik, milyen szoros lesz a programokban való egyetértés.

"Ha a világ minden dolgában meg tudunk állapodni, akkor nagyon szoros lehet az együttműködés" - fogalmazott, megjegyezve, ha csak kevesebb ügyben tudna megállapodni a két párt, akkor csak azokra a területekre vonatkozik majd az együttműködés.

Az MSZP vezetője hangsúlyozta: azért hívták meg az SZDSZ-t tárgyalni, hogy a szocialisták elmondják, Magyarországnak egyszerre van szüksége adócsökkentésre, a szociális biztonság megőrzésére és az állam működőképességének biztosítására.

A miniszterelnök úgy értékelt, hogy "nyugodt, tárgyszerű és elemző mederben" folyt az egyeztetés.
Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy meghívóként az ő bevezetőjével kezdődött a konzultáció, és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke is megnevezte az általa fontosnak tartott szakpolitikai területeket, így végül közös javaslat volt, hogy szakpolitikai kérdésekben folytassák a konzultációt.

Az MTI kérdésére válaszolva a kormányfő közölte: az eddig ismertetett álláspontokat egyik fél sem vetette fel.

Az egyeztetésen és a sajtótájékoztatón az MSZP részéről részt vett Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető, Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke, valamint Juhász Ferenc és Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese. Az SZDSZ részéről Fodor Gábor pártelnök mellett Kóka János frakcióvezető, Gulyás József, Gusztos Péter és Horn Gábor ügyvivő vett részt a tárgyaláson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását