2024. május 2. - Zsigmond

Ismét két sávon lehet autózni

A Krisztina körút Dózsa György tér és Szarvas tér közötti szakaszán az Erzsébet híd irányába tartó autósok péntektől újra két sávban közlekedhetnek, mert a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építéséhez kapcsolódó munkák miatt július vége óta lezárt útszaka
2008. szeptember 11. csütörtök 21:13 - Hírextra
A Fővárosi Önkormányzat ideiglenes sávot alakít ki a Krisztina körút mellett, annak érdekében, hogy a környék közlekedése könnyebb legyen. Az autósok péntek délutántól használhatják az új sávot, ami a munkaterületen keresztül vezet - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A közlés szerint a főgyűjtőcsatorna építéséhez kapcsolódó munkálatok miatt a budai rakpart környékén is lesznek változások a közeljövőben.

A II. kerületben a Bem térnél jövő hétfőn kezdődnek a munkák, ezért ott egy sávot lezárnak. Ezzel párhuzamosan a felső rakparton viszont ideiglenes sávot alakítanak ki a Clark Ádám tér irányába, a Bem tértől a Vitéz utcáig. Az autósok a Vitéz utcán keresztül juthatnak majd vissza a Fő utcára, innentől mindkét sáv használható lesz. A Bem térnél tehát a két sáv kettéágazik, majd a Fő utcában, a Vitéz utcánál ismét találkoznak. Ez a változás várhatóan jövő év tavaszáig marad érvényben - írták.

A főgyűjtőcsatorna építésével egybekötve a Döbrentei tér és a Batthyány tér között felújítják a villamossíneket. Ezért előreláthatóan szombattól a 19-es és a 41-es villamos közlekedése is megváltozik. Első ütemben - szeptember 20-tól november elejéig - a villamosok az Etele tértől a Lánchídig közlekednek, utolsó két megállójukon - Halász utca, Batthyány tér - pótló buszokkal szállítják majd az utasokat.

November elejétől a 19-es és a 41-es vonala tovább rövidül, ekkortól az Etele tértől már csak a Döbrentei térig járnak majd, innen viszik pótlóbuszok az utasokat. A villamosok várhatóan 2009. április 1-jétől közlekedik majd újra a teljes vonalon - olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását