2024. május 9. - Gergely

Vádemelés a behajtók ellen

Két volt kaposvári adóügyi behajtó ellen emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, és 38 rendbeli számítástechnikai adatok elleni bűncselekmény vétsége miatt - közölte a Somogy Megyei Ügyészség
2008. szeptember 10. szerda 17:44 - Hírextra
Egerváriné Lucza Gyöngyi csoportvezető ügyész tájékoztatása szerint a vádlottak 2002. és 2006. között magánszemélyek és cégek adótartozásait hajtották be, ám az átvett összegeket csak részben, vagy egyáltalán nem fizették be a cég bankszámlájára, és ezzel a kaposvári önkormányzatnak 18 millió forintot meghaladó kárt okoztak.

Ezt az összeget egymás között elosztották, a hiányt pedig úgy leplezték, hogy egyikük az önkormányzat könyvelési programjában egyik adóalany számlájáról az ott túlfizetésként jelentkező összeget átvezette egy másik adóalany számlájára. A vádlottak szabadlábon várják a bírósági tárgyalást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását