2024. május 6. - Ivett, Frida

Kínában volt a meccs

Szinte üres stadionban, semleges pályán mérkőzött meg egymással világbajnoki selejtezőn az észak- és dél-koreai labdarúgó-válogatott.
2008. szeptember 10. szerda 21:38 - Hírextra
Az 1-1-re végződött találkozót eredetileg az észak-koreai Phenjanban rendezték volna meg, mivel azonban a házigazdák nem voltak hajlandók eljátszani déli szomszédjuk himnuszát és felhúzni lobogóját, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) úgy határozott, a mérkőzést semleges helyszínen, Sanghajban kell lejátszani.

Ez egyébként idén már a második eset, hogy a kínai város adott otthont a két koreai labdarúgó-válogatott csatájának, márciusban is volt ugyanis - hasonló okból - egy sanghaji találkozó, amelynek 0-0 lett a végeredménye.

A csapatok most szinte üres lelátók előtt játszottak, mert a Koreai NDK szövetsége a korábbi összeg háromszorosára emelte fel a jegyek árát, hogy ezzel is távol tartsa az ellenfél szurkolóit a mérkőzés megtekintésétől.

Júniusban, Szöulban (szintén 0-0) Dél-Korea felvonta a Koreai NDK nemzeti lobogóját és eljátszotta himnuszát.

A két Korea jogi szempontból mindmáig háborúban áll egymással, a több mint félévszázaddal ezelőtti koreai háború ugyanis nem békekötéssel, hanem csak fegyverszüneti megállapodással ért véget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását