2024. április 26. - Ervin

Kikaptunk

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Svédországban világbajnoki selejtezőn.
2008. szeptember 10. szerda 22:45 - Hírextra
Erwin Koeman együttese két fordulót követően egy ponttal áll a csoportban, s legközelebb október 11-én Albánia csapatával találkozik.

Vb-selejtező, 1. csoport:
Svédország-Magyarország 2-1 (0-0)
---------------------------------
Rasunda Stadion, 30 ezer néző, v.: Florian Meyer (német)
gólszerzők: Ka:llström (55.), Holmen (64.), illetve Rudolf (93.)
sárga lap: Ibrahimovic (37.), illetve Gera (34.), Hajnal (87.)

Svédország:
-----------
Andreas Isaksson - Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Petter Hansson - Mikael Nilsson, Daniel Andersson, Kim Ka:llström, Sebastian Larsson, Samuel Holmen - Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic (Markus Rosenberg, 81.)

Magyarország:
-------------
Babos Gábor - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Bodor Boldizsár (Dzsudzsák Balázs, 80.) - Vadócz Krisztián, Dárdai Pál (Rudolf Gergely, 70.) - Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs - Torghelle Sándor

I. félidő:
----------
15. perc: gyors magyar kontra végén Gera jobb oldali beadását követően Mellberg az utolsó pillanatban fejelte ki a labdát Torghelle elől.

17. perc: Huszti 30 méteres szabadrúgása a jobb kapufa fölé szállt.

20. perc: Ibrahimovic ugratta ki Ka:llströmöt a jobb oldalon, a Lyon középpályása éles szögből lőtt, de Babos hárított.

27. perc: Huszti készítette le a labdát Vadócznak, a középpályás 20 méterről belsővel csavart a kapu bal oldala felé, de Isaksson hárított.

40. perc: Gera lőtt estében 16 méterről, Isaksson csak szögletre merte menteni a csúszós labdát.

44. perc: egy szöglet után, nagy kavarodásban Vadócz 6 méterről fejelhetett, de telibe találta a hazaiak védőjét.

II. félidő:
-----------
48. perc: Bodor beadása középen teljesen üresen találta Torghellét és Husztit, akik kicsit egymást is zavarták, így már "csak" Vadócz lőhetett, de 15 méterről az elvetődő Isaksson kezébe belsőzött.
49. perc: ismét Vadócz lőtt, Isaksson újfent hárított.

51. perc: egy lágyan középre ívelt szabadrúgásnál Majstorovic csúsztatott kapura, Babos elképesztő bravúrral tolta szögletre a labdát.

55. perc: svéd kontra végén Henrik Larsson tökéletesen tekert középre, Ka:llström pedig hat méterről a kapu közepébe fejelt (1-0).

64. perc: Henrik Larsson fordult le emberéről, a középen érkező Holmenhez emelt, aki szépen átvette a labdát, és 8 méterről nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

88. perc: Torghelle került helyzetbe, de lövésébe egy védő beletette a lábát.

93. perc: Hajnal ugratta ki a jobb oldalon Juhászt, aki élesen belőtte a labdát, Rudolf pedig közvetlen közelről mellel a kapuba továbbított (2-1).

Jól kezdett a magyar válogatott, a középpályások - főként Gera Zoltán és Hajnal Tamás - már a saját térfelükön letámadták a svédeket, akik többször megzavarodtak. Lars Lagerback tanítványai csak a félidő közepén kezdtek ébredezni, ennek Kim Ka:llström adta jelét egy éles szögből leadott lövéssel.

A magyar csapat rendkívül tudatosan szűkítette a területet, így a svédek legnagyobb sztárja, Zlatan Ibrahimovic alig-alig ért labdához, s inkább csak szabálytalanságaival és állandó szövegelésével tűnt ki társai közül.

A félidő hajrája is a magyaroké volt: Gera majd Vadócz helyzete jelezte, hogy lehet keresnivalója a Koeman-csapatnak...

A folytatásban érződött, hogy a svédek alapos fejmosást kaphattak az öltözőben, ennek ellenére továbbra is magabiztosnak tűnt a magyar válogatott. Egészen az 55. percig, ekkor Hajnal adott el egy labdát a középpályán, ezt pedig kíméletlenül kihasználta a hazai csapat: Ka:llström révén megszerezte a vezetést. Alig tíz perc elteltével Samuel Holmen duplázta meg a hazai előnyt, amivel eldőlt a három pont sorsa.

A hajrában a svédek a biztos vezetés tudatában már nem erőltették a támadásokat, míg a magyar válogatott a hosszabbítás utolsó percében Rudolf révén szépített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását