2024. április 29. - Péter

Johnny Winter először hazánkban

Johnny Winter amerikai bluesrock gitáros október 27-én első alkalommal lép fel magyar közönség előtt. Koncertjét a Petőfi Csarnokban rendezik.
2008. szeptember 10. szerda 20:52 - Hírextra
A most 64 esztendős albínó zenészt az egyik legjobb fehér gitárosként tartják számon műfajában öccsével, Edgarral együtt. A texasi születésű muzsikus az elmúlt négy és fél évtizedben nemcsak egyedülálló gitárjátékával tűnt ki, mint énekes is nagy népszerűségnek örvend, és producerként is dolgozik.

Visszaemlékezéseiben megemlíti, hogy a fekete közösségnek köszönheti, hogy a blues világába eljutott.

Mindössze 15 éves volt, amikor első együttesével megjelentette a School Day Bluest. Tizenhét éves korában fellépett B. B King koncertjén, s a blues fekete királya is elismeréssel nyilatkozott tehetségéről. Karrierje kezdetén segítette őt Muddy Waters és John Le Hooker. (Később Winter volt a producere Muddy Waters Hard Again című Grammy-díjas lemezének.)
1969-ben a Columbia kiadó szerződtette.

A 70-es évektől kezdődve napjainkig Johnny Wintert a legjobbak között tartják számon. Telt házak előtt koncertezik, Grammy-díjra is jelölték. Számos kitűnő dala közül említést érdemel I,m Yours and I,m Hers, a Good Morning Little Schoolgirls közismert blues és a Highway 61 Revisited című Bob Dylan-szerzemény. A legsikeresebb albumai között emlegetik a Second Winter című korongját.
A Petőfi Csarnokban Winter és együttese előtt az Angliában élő Little G. Weevil (Szűcs Gábor) játszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását