2024. május 2. - Zsigmond

Gyerekeket használnak a merényletekhez

Egyre többször fordul elő, hogy különböző felkelőcsoportok gyerekeket toboroznak öngyilkos merényletekhez és más terrorcselekményekhez - figyelmeztetett Radika Kumaravami, a fegyveres konfliktusokban érintett gyermekek ügyében illetékes ENSZ-megbízott.
2008. szeptember 9. kedd 23:55 - Hírextra
"Sok felkelőcsoport nem csak politikai és katonai tevékenységéhez használ fel gyerekeket, de öngyilkos merénylőkként is" - mondta az ENSZ megbízott a témában rendezett genfi sajtótájékoztatón.

Afganisztánban például az elmúlt másfél évben ugrott meg a gyermek öngyilkos merénylők száma, Irakban még 2004-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. szeptember 11. 22:37
Csak zsidózni tudsz a vörösterroral kapcsolatban?Ők voltak,akik legalább megpróbáltak ellenállni az Antant ultimátumának,mely kb.Dunántul nagyságura csökkentette volna Magyaro-ot!
saxo
2008. szeptember 11. 19:17
aser.
Igen, dehát akkor ott, és azzal kellett volna kezdened, hogy 1919, Kun Béla, Stromfeld Aurél, Landrer Jenő zsidó emberek, bőrkabátos Lenin-fiúk, zsidók vezette vörösterror. Innen kezdve már igaz, az 1920, satöbbi.
aser
2008. szeptember 11. 18:59
saxo. ha már ennyire kiváncsi vagy...

Nyilas terror a HOLOKAUSZT elött

1920 júliusában az Ébredő Magyarok Egyesülete (ÉME) kötelékébe tartozó Illy-csoport merényletet hajt végre a fővárosi Club Kávéházban.
Ugyanazon év őszén az ÉME pogrombrigádjai megostromolják a Lipótvárosi Kaszinót. Célpontjaik jól láthatóan zsidó kötődésű belvárosi szalonok.
Elkövetőik jórészt antiszemita, soviniszta, protofasiszta félkatonai csoportok, akiknek a mérsékelt pártok felé gesztusokat tévő kormányzó puhának
bizonyult. ... Az ébredők pokolgépes akciói folytatódtak. ’23 februárjában sikertelen művelet zajlott Rassay Károly liberális politikus és az
Est-székház levegőbe röpítésére. Horthy rendőrsége augusztusban – puccskísérlet gyanújával – őrizetbe veszi az ÉME bizonyos törzstagjait.
Ám nevetségesen enyhe ítéletek születnek. ... még 1939 februárjában is történt halált követelő bombamerénylet a Dohány utcai zsinagóga
lerombolásának céljával.

Forrás: HVG
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását