2024. május 7. - Gizella

Élettársára és annak unokájára gyújtotta a házat

Egy veszekedést követően élettársára és annak tíz hónapos unokájára gyújtotta a házat az a lajosmizsei férfi, akit kedden jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
2008. szeptember 9. kedd 11:43 - Hírextra
Az ötvenkét esztendős büntetett előéletű, rokkantnyugdíjas vádlott 1994 óta élt élettársi kapcsolatban a későbbi sértettel egy Lajosmizse melletti tanyán. Külön házrészben itt lakott az asszony korábbi házasságából született fia, annak élettársa, valamint a tanyán élt a tíz hónapos unoka is.

A vádlott és nő kapcsolata 2007-ben megromlott a férfi rendszeres italozása miatt, aki a viták során többször is megütötte a nőt. A férfi végül - élettársa felszólítására - elköltözött rokonaihoz.

2007. július 19-én délelőtt a vádlott visszatért Lajosmizsére, ahol több kocsmát is felkeresett, majd erősen ittas állapotban megjelent a tanyájukon. Itt az élettársak veszekedni kezdtek, az asszony végleges elköltözésre szólította fel a vádlottat. A férfi erre azt válaszolta, nem hajlandó elköltözni, és mivel a házat részben ő építette, inkább felgyújtja azt.

Egy öngyújtóval meg is gyújtotta a konyha ablakán lévő függönyt, elvágta a gáztűzhely mellett álló gázpalack tömlőjét, és azt a bejárati ajtó elé fektette, hogy elzárja a kivezető utat, majd rádobta az égő függönyt. A tűz gyorsan elterjedt a helyiségben, az asszony unokájával azonban nem tudott kimenekülni, köhögni kezdett, majd segítségért kiabált.

A vádlott a ház belső szobájának ablakán kimászva távozott az égő házból, de még az udvaron is fenyegetőzött egy kést és egy baltát tartva kezében.

A házból az asszonyt és a csecsemőt a nő fia mentette ki. Nem sérültek meg, de ez nem a vádlotton múlott - állapította meg a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását