2024. április 28. - Valéria

Egyeztetés lesz taxitarifák emeléséről

További egyeztetést igényelt kedden a Főpolgármesteri Kabinet a taxisok által szorgalmazott jelentős mértékű tarifaemelési javaslatról, ami egy hét múlva ismét a városvezetés elé kerül - tudta meg az MTI a kabinetülés résztvevőitől.
2008. szeptember 9. kedd 17:27 - Hírextra
Steiner Pál MSZP-frakcióvezető tájékoztatása szerint indítványára több témában egyeztetés lesz a fővárost irányító MSZP-SZDSZ koalíció politikusai között. Példaként említette az önkormányzat hétéves fejlesztési tervének időarányos teljesítésével, az uniós támogatással megvalósuló projektek önrészével, a budapesti egészségügyi modellel, a BKV struktúrájával és a főváros forgalmi rendjével összefüggő kérdéseket.

John Emese SZDSZ-frakcióvezető közölte, hogy felvetésére áttekintik az MSZP és az SZDSZ koalíciós megállapodásának félidős helyzetét is.

A taxisok által szorgalmazott tarifaemelési javaslatról, ami a nyolc éve érvényben lévő árakat változtatná meg, a kabinet egyeztetést igényelt a szakmai érdekképviseleti szervezetekkel, így a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK). Főként fogyasztóvédelmi szempontból tekintik át a tarifaemelési javaslatot, eszerint ugyanis egyebek között 300-ról 500 forintra növekedne az alapdíj.

Steiner Pál elmondta, hogy a taxisszövetségek javaslatára kezdeményezett egyeztetést ez ügyben a kabinet ülésén. A szövetségek egyebek közt úgy vélik, hogy a fővárosnak, mint hatóságnak nagyobb szerepet kellene vállalnia a taxizással összefüggő kérdésekben.

A frakcióvezető megjegyezte, hogy a taxisok javaslata, amit Antal Attila, a BKIK tagozatvezetője is aláírt, indítványozza a taxizás átfogó szabályozását, a létszámmal, a drosztok üzemeltetésével, az ellenőrzéssel és a fixtarifával összefüggő kérdések áttekintését.

A városvezetés bizottsági, illetve közgyűlési tárgyalásra alkalmasnak találta a főváros energetikai koncepcióját és energiai stratégiáját. A tervezet vázolja a megújuló energiahordozók, illetve az energiatakarékosság és -hatékonyság növelése érdekében szükséges intézkedéseket. Felveti a főpolgármesteri hivatalban egy főenergetikusi szervezet kialakítását és a Fővárosi Energia Ügynökség létrehozását is.

A kabinet elé kerülő előterjesztés szerint Budapest 1,7 millió lakója és 856 ezer lakása tavaly mintegy 98 milliárd forintot költött villanyáramra, csaknem 70 milliárdot földgázra és 41 milliárd forintot távfűtésre. A fővárosi önkormányzat cégeinek és intézményeinek múlt évi energiaköltsége mintegy 37 milliárd forint volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását