2024. május 4. - Mónika, Flórián

Safety cart a politikába

A Forma 1-hez hasonlóan biztonsági autóra, úgynevezett safety carra lehet szükség a magyar politikában a kialakult patthelyzet megoldására - mondta Gusztus Péter, az SZDSZ ügyvivője hétfőn reggel a köztelevízió Nap-kelte című műsorában.
2008. szeptember 8. hétfő 08:50 - Hírextra
"Ma egy nagyon veszélyes politikai patthelyzet alakult ki a magyar parlamentben és a magyar politikában. Nem tudunk megegyezni, nem tudunk többséget alkotni személyi és programbeli kérdések miatt. Ezért lenne érdemes bevonni új szereplőket" - mondta Gusztus Péter.

A liberális politikus szerint a helyzet arra hasonlít, amikor a Forma 1-es versenyen kaotikus állapot alakul ki a pályán, és beküldik a biztonsági autót. A safety car ilyenkor egy bizonyos tempót diktál addig, amíg nem lesznek ismét biztonságosak a körülmények - tette hozzá.

A képviselő úgy vélte, hogy jelenleg kicsi az esélye egy szakértői kormánynak, de ha január elején nem lesz költségvetése Magyarországnak, akkor ez egy olyan példátlan krízishelyzetet jelent majd, amikor valószínűleg nem nagyon lesz más megoldás - mondta Gusztus Péter, hozzátéve, hogy az SZDSZ szerint nem kellene megvárni ennek a helyzetnek a kialakulását.

A politikus kiemelte: csekély annak az esélye, hogy az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltet tudjanak állítani.

Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ megszavazná-e az Országgyűlés feloszlatását, Gusztus Péter azt mondta: számos lépés van még ezelőtt, egyebek mellett az a tárgyalássorozat, amely elindul egyrészt az ellenzéki pártok között, másrészt a volt koalíciós partnerek között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását