2024. május 17. - Paszkál

Jogszabály felülvizsgálatát kéri

Jogszabály felülvizsgálatát kéri az állampolgári jogok, illetve az oktatási jogok biztosától Sátoraljaújhely fideszes polgármestere.
2008. szeptember 8. hétfő 17:54 - Hírextra
Szamosvölgyi Péter, a zempléni város első embere az MTI-vel közölte: levében fordult Szabó Mátéhoz, illetve Aáry-Tamás Lajoshoz, hogy vizsgálják felül a kormány azon döntését, amely szerint 2009. január 1-jétől a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára óvodába járási támogatás jár.

Ezen támogatásban azon családok részesülnek, ahol a szülők végzettsége a 8 általános iskolai osztályt nem haladja meg. "Ez a kitétel - meggyőződésem szerint - sérti az esélyegyenlőséget, diszkriminál, hátrányos helyzetbe hoz, de legfőképp azokat az állampolgárokat "jutalmazza", akik önhibájukból nem tudtak vagy nem akartak továbbtanulni" - fogalmazta levelében a polgármester.

Hozzátette: sérti az esélyegyenlőséget, mert a támogatás ezen kitétele gyermek-gyermek, család-család között jogosultatlan kivételt tesz. Véleménye szerint diszkriminatív, mert kizárja azokat a családokat, - egyebek mellett a szegény sorban élőket is - akik helyzetük javulását a tudás megszerzésében határozták meg. Hátrányos helyzetbe hoz, mert büntetik azokat, ahol a szülők megpróbáltak felemelkedni.

Levelében annak a véleményének adott hangot, hogy a jogszabály meg fogja osztani a társadalmat, társadalmi rétegek, csoportok igazságérzetét fogja jogosan bántani, mert többen fogják azt mondani, hogy két munkanélküli, ám képesítéssel rendelkező kevesebb jövedelemhez jut, mint aki 8 általános végzettséggel munkavállaló vagy többféle szociális támogatást kap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását