2024. május 6. - Ivett, Frida

Emberrablási kísérlet

A dél-afrikai Johannesburgban állandó tartózkodási engedély ígéretével próbált meg elrabolni három magyar férfi egy szintén magyar állampolgárságú férfit, a gyanúsítottak közül két elkövetőt végül Magyarországon tartóztattak le - olvasható a rendőrség hon
2008. szeptember 8. hétfő 09:54 - Hírextra
A rendelkezésre álló adatok szerint, még 2007. április 17-én Johannesburgban T. János állandó tartózkodási engedély megszerzésének ígéretével magával csalt egy, a feleségével rendszeresen Dél-Afrikába látogató magyar állampolgárságú férfit - áll a rendőrség tájékoztatásában.

A férfit a bevándorlási hivatal helyett azonban kocsival egy lakóházhoz vitte, ahol már ott tartózkodott egyik bűntársával I. Krisztián.

A házban a sértettet fegyverrel értékeinek átadására kényszeríttették, majd egy láncon a falhoz bilincselték. Mivel a sértettnek a dél-afrikai városban volt háza, annak kulcsait is elvették, hogy oda akadálytalanul bejuthassanak, és a feleségét is elrabolhassák. Ezek után T. János és I. Krisztián társukat a sértettel hátrahagyva elindultak a férfi házához.

A megbilincselt férfi azonban meggyőzte a rá vigyázó személyt, hogy engedje őt szabadon. A hatóság értesítése után a helyi rendőrök a sértett házához vonultak, ahol tűzpárbajba keveredtek az időközben odaérkező T. Jánossal és I. Krisztiánnal.

A két férfinak sikerült a rendőrök elől elmenekülniük, és az asszonyt már nem tudták elrabolni. A tűzpárbaj során személyi sérülés nem történt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a Terror Elhárító Szolgálattal együttműködve 2008. augusztus 19-én Budapest területén elfogták T. Jánost, majd két nappal később Siófokon I. Krisztiánt is. Jelenleg mindkét személy előzetes letartóztatásban van. A rendőrség információi szerint társuk Dél-Afrikában tartózkodik.

A gyanúsítottak johannesburgi tartózkodási helyén tartott házkutatás során a lefoglalt számítógépből olyan adatok kerültek elő, amelyek forgatókönyvszerűen leírják a sértettek elrablásának, valamint a váltságdíj követelésének, átvételének tervét.

A Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat emberrablás bűntett kísérlete megalapozott gyanújával a 32 éves T. János a 34 éves I. Krisztián és társuk ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását