2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vizsgálatot kért a felmentett jegyző

Ha az Egyenlő Bánásmód Hatósága a volt balatonboglári jegyzőnek ad igazat, a pénzbírság mellett két évre automatikusan minden pályázati lehetőségből kizárják a várost - írta pénteken a Somogyi Hírlap.
2008. szeptember 5. péntek 09:04 - Hírextra
Ezt a közigazgatási hivatal vezetője mondta a Balaton-parti város egyik képviselőjének, aki a jegyző felmentésének ügyében fordult hozzá.

Balatonbogláron hónapok óta téma a jegyző jogviszonyának megszüntetése. A lakók aláírásgyűjtéssel próbálták jobb belátásra bírni a képviselőket, ám a 850 aláírás ellenére a jegyző jogviszonyának újragondolásáról szóló napirend tárgyalását a testület leszavazta.

Illyés Erzsébet jegyző 2007 őszén kérte előrehozott nyugdíjának megállapítását, amit a testület jóvá hagyott. Nemrég - zárt ülésen - mégis felmentették állásából azzal az indokkal, hogy a városatyák nem tudták, a jegyző ténylegesen nyugdíjba vonult és e mellett látta el jegyzői feladatait.

A menesztett jegyző munkaügyi bírósághoz fordult, és az Egyenlő Bánásmód Hatóságától is kérte, hogy vizsgálják ki az ügyet - olvasható a megyei napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását