2024. április 12. - Gyula

Vadászmesterből lett vadorzó?

Nagyban dolgozó orvvadászokat fogtak el a rendőrök a napokban Vas megyében, az őrizetbe vett gyanúsítottak egyike korábban hivatásos vadász, sőt az egyik helyi vadásztársaság vadászmestere volt - értesült a HavariaPress.
2008. szeptember 5. péntek 21:20 - Hírextra
A körmendi rendőrök azt követően indítottak nyomozást az ügyben, hogy kiderült: az Őrségi Vadásztársaság területén, Kondorfa környékén feltehetőleg hosszabb ideje orvvadászok tevékenykednek. Az egyenruhások két vadásztársasági tagnál és két másik helyi lakosnál tartottak házkutatást, melyek során egy fogságban tartott szarvastehén, több tucat elbírálatlan trófea, vadhús, valamint két lőfegyver és száznál több lőszer került elő. Az érintettek egyikéről - aki korábban a vadásztársaság vadászmestere volt - a nyomozók azt állapították meg, hogy a vadászati tagságát felhasználva lőtt ki több őzet és vaddisznót, melyeket a két segítő házainál bontottak szét, majd a vadhúst elosztogatták. A volt hivatásos vadász ugyan tagadta a vadlopások tényét, a rendőrök azonban bizonyítottnak látták azt, ezért őrizetbe vették a férfit, csakúgy, mint egyik társát, aki ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt is eljárás indult. Egy lefoglalt hangtompítós puska nyomán ráadásul a rendőrök eljutottak egy ötödik helyi lakoshoz is, akitől különböző hadi és vadászlőszerek kerültek elő. Az ügy szereplői ellen a rendőrségen eljárás indult, s a volt hivatásos vadásztól a fegyverei mellett az engedélyeit is bevonták.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását