2024. május 2. - Zsigmond

Új tűzoltóautók vidéki városoknak

Tíz tűzoltóautó, valamint három vízszállító gépjármű kulcsát adta át vidéki tűzoltóknak Gyenesei István önkormányzati miniszter pénteken Budapesten a katasztrófavédelem főigazgatóságán.
2008. szeptember 5. péntek 11:13 - Hírextra
Új tűzoltóautót kapott Békéscsaba, Zalaegerszeg, Szentes, Sopron, Hatvan, Sárvár, Esztergom, Gyöngyös, Kiskunhalas és Hajdúszoboszló tűzoltósága, illetve önkormányzata.
A 8 ezer liter víz szállítására alkalmas új három gépjárművet Tatabánya, Paks és Szolnok önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága vehette át.

Gyenesei István az MTI kérdésére elmondta, hogy 2006. és 2010. között 14,1 milliárd forintot fordítanak a tűzoltóságok fejlesztésére. "A felkészült tűzoltókhoz megfelelő technikát is kell biztosítani".

Tatár Attila országos tűzoltóparancsnok elmondta, hogy az elmúlt két évben ezer fővel növekedett Magyarországon a tűzoltók létszáma, jelenleg több mint 7.000-en szolgálnak.

A most átadott tűzoltóautók költségében benne van a biztosítóktól származó részesedés, támogatták a beszerzést az érintett önkormányzatok is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását