2024. április 20. - Tivadar

Szociális kerekasztal Borsodban

A társadalmi, szociális feszültségek kezelésére, enyhítésére ült össze egy szociális kerekasztal pénteken Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat kezdeményezésére - mondta Mészáros Miklós, a szociális és munkaügyi minisztérium szakállamtitká
2008. szeptember 5. péntek 17:02 - Hírextra
A települési önkormányzatok és a szociális szakma képviselői az ellátórendszer jobbítását, s olyan, pártpolitikai szempontból semleges tervezet kidolgozását vállalták, amely ősszel a parlament elé kerülhet - közölte a szakpolitikus, hozzátéve: a tárca tervei szerint feltételekhez kötik majd az anyagi juttatások folyósítását, s törvényjavaslatot készítenek elő a segélyezési rendszer megváltoztatására.

Ódor Ferenc (Fidesz), a megyei közgyűlés elnöke emlékezetett arra, hogy a monoki önkormányzat kezdeményezését, amely szerint a segélyek, szociális támogatások juttatását feltételhez kötik, több más település is átvette, a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás tizennyolc településének polgármestere pedig a családtámogatási rendszer átgondolását szorgalmazza az Országgyűlésnél, a kormánynál.

A közgyűlés elnöke elmondta azt is: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint százötven település hátrányos helyzetű, a rendszeres szociális ellátásban részesülő kétszázezer ember kétharmada is ilyen kistelepülésen él.

Tény, hogy országosan az elmúlt évben csaknem harmadával nőtt a segélyezettek száma, "eddig a segélyezés kapott elsőbbséget a munka támogatása helyett" - jegyezte meg.

A szociális kerekasztal résztvevői azt remélik, hogy egyezségre jutva olyan rendszert sikerül kiépíteniük, amely hatékonyabban oldja meg a helyzetet a jelenleginél. A mostani rendszer ugyanis nem a munkára ösztönöz - hangoztatták többen is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását