2024. április 23. - Béla

Megtalálta apját a tévében

Egy nyolc éve eltűnt, majd tévesen halottnak nyilvánított apa ismét családja körében lehet, miután fia felismerte a tévében.A 2000-ben eltűnt John Delaney-t családja halottnak hitte, 2003-ban pedig el is hamvasztották azt a holttestet, amelyről a rendőrsé
2008. szeptember 5. péntek 07:37 - Hírextra
Azóta kiderült, hogy a 71 éves manchesteri férfit eltűnése után 10 nappal súlyos fejsérüléssel, zavarodott állapotban beszállították egy kórházba. Miután az amnéziás Delaney sem a nevére, sem a családjára, sem a lakóhelyére nem emlékezett, és a rendőrség többszöri próbálkozásra sem tudta megállapítani a személyazonosságát, új nevet kapott és szociális otthonba került.

Mindeközben 2003-ban egy manchesteri kórház földjében oszlásnak indult holttestet találtak, melyről a rendőrség feltételezte, hogy az eltűnt férfié. A család nem sokkal a test megtalálása után elhamvasztatta azt, miközben rokonuk David Harrison néven tengette mindennapjait a számára kijelölt otthonban.

Az idén derült csak ki, hogy mi történt valójában az idős férfival - nevezetesen úgy, hogy a fia mjegpillantotta és felismerte az apját egy eltűnt emberekről szóló tévéműsorban. A rokonságukat bizonyító DNS- tesztek elkészülte után apa és fia ismét együtt lehetnek.

A manchesteri rendőrség nyilatkozatban ismerte el az ügyben elkövetett hibáit és elnézést kért a család tagjaitól az őket ért megpróbáltatások miatt. Hozzátette, hogy nyolc évvel ezelőtt az eltűnt emberekről csak papíralapú jegyzőkönyvek készültek - ez a rendszer mára teljesen elavult. Hangsúlyozta azt is: mindent megtesz annak érdekében, hogy felderítse az önmagukat azonosítani képtelen személyek kilétét, és ebben ma már modern felszerelés is segít.

Egyelőre azonban az eltűnt apa rejtélyének örömteli megoldódása után új, nem kevésbé bonyolult kérdésre kénytelen választ keresni a rendőrség: ki volt az, akit John Delaney néven hamvasztottak el 2003-ban?
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását