2024. május 3. - Tímea, Irma

Jövő hét elején lehet a négypárti találkozó

A jövő héten kedden vagy szerdán találkozhatnak az ellenzéki pártok elnökei, de az időpontról még folynak az egyeztetések- jelentette ki Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője erről a Magyar Televízió Nap-kelte pénteki műsorában beszélt.
2008. szeptember 5. péntek 07:58 - Hírextra
Arra a kérdésre, hogy miért zárt ajtók mögött zajlik majd a találkozó, Herényi Károly azt mondta, ha a televíziók kamerái jelen vannak, "akkor kitör a politikusokból a közszereplő, és kihasználják az alkalmat, hogy a nyilvánosság előtt elmondják a politikai véleményüket, ami nem biztos, hogy azt a célt szolgálja, amiért eredendően összeültek".

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szombaton, a párt választmányi ülése után nyílt levélben javasolta, hogy az ellenzéki pártok vezetői egyeztessenek a jövő évi költségvetési és adótörvényekről. Dávid Ibolya a "megegyezés és a cselekvés felgyorsítása érdekében" kezdeményezett találkozót Orbán Viktorral, a Fidesz, Semjén Zsolttal, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint Fodor Gáborral, a Szabad Demokraták Szövetsége elnökével.

A héten a Fidesz és a KDNP már jelezte, hogy elfogadja a meghívást, és részt vesz a találkozón. Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője, a kezdeményezés kapcsán közölte: ahogy általában, most is nyitottak arra, hogy gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyaljanak a többi ellenzéki párttal. Jelezte ugyanakkor, hogy mielőtt konkrét választ adnának Dávid Ibolyának, Fodor Gábor pártelnök még egyeztet a liberális párt ügyvivői testületével. Utóbbi pénteken hozhat döntést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását