2024. április 27. - Zita

Hétvégén kánikula várható

Péntektől vasárnapig másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján - tájékoztatta ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya csütörtöki közleményében az MTI-t.
2008. szeptember 4. csütörtök 11:23 - Hírextra
Az OMSZ előrejelzése szerint a következő napokban erőteljes felmelegedés várható. Péntektől jövő hét elejéig a hőmérséklet délután az ország nagy részén több fokkal 30 fok felett várható. A napi középhőmérsékletek jellemzően elérhetik a 25, hétvégén és hétfőn a 27 fokot - áll a közleményben.

A legmagasabb hőmérséklet szombaton és vasárnap várható. Az országos tiszti főorvos felhívja a figyelmet arra, hogy a szeptemberi kánikulában hűtsük magunkat, pótoljuk az izzadással elveszített folyadékot és sót - különösen az idősek, szív-, vese-, máj- és cukorbetegségben szenvedők.

Hangsúlyozza, hogy ügyeljünk a gyermekekre, a kórházakban, időseket ellátó intézményekben gondozottakra - ők fokozottan érzékenyek a meleg és a napsugárzás hatására. Kirándulásra, utazásra pedig mindig vigyünk magunkkal folyadékot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását