2024. április 19. - Emma

Rajt az NFL-ben

Amerika már lázban ég: vége a hosszú várakozásnak, ugyanis helyi idő szerint csütörtökön este, a címvédő New York Giants és a rájátszásra pályázó csoportriválisa, a Washington Redskins összecsapásával kezdetét veszi a profi amerikaifutball-liga (NFL) köve
2008. szeptember 3. szerda 12:32 - Hírextra
Szerte a tengerentúlon tízmilliók várják a rajtot és a következő 20 hétvégét, de Európában is készülődnek a szurkolók, hiszen október 26-án a londoni Wembley Stadionban immár másodszor rendeznek NFL-mérkőzést: ezúttal az elsőszámú favorit San Diego Chargers és a titkos esélyes New Orleans Saints csap össze a szigetországban.

A 32 csapat célja közös: eljutni a február 1-jén sorra kerülő nagydöntőbe, azaz a Super Bowlba (SB), amelynek a floridai Tampa Bay ad otthont.

A szakértők szerint a bajnokság legnagyobb esélyese a San Diego Chargers, amely évek óta ott van a tűz közelében, tavaly is csak a főcsoportdöntőben bukott el az addig százszázalékos, majd az idei SB-t meglepetésre elbukó New England Patriots-cal szemben. A Hazafiakkal is számolni kell, noha nyáron a védelmük jelentősen meggyengült. A bostoni alakulat 2002 óta négy döntőjéből háromszor is elhódította a végső győztesnek járó Vince Lombardi Trófeát.

A Patriots és a Chargers mellett a Minnesota Vikings, a tavaly győztes Indianapolis Colts, illetve a Dallas Cowboys lehet befutó Amerika legnagyobb sportrendezvényén, ugyanakkor további tíz csapat Super Bowl-részvétele sem számítana meglepetésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását