2024. május 6. - Ivett, Frida

Azt állítják, hogy nem doppingoltak

Tagadja, hogy drogozott, s emiatt pozitív tesztet szolgáltatott volna két orosz szumós, aki a japán sportági szövetség átfogó - 69 versenyzőt érintő - ellenőrzésekor bukott meg.
2008. szeptember 3. szerda 12:16 - Hírextra
A testvérpár - profi versenyzői nevükön Roho és Hakurozan - vizeletében marihuána nyomaira bukkantak az elemzéskor, ám a két orosz a rendőrségi kihallgatáson is kategorikusan cáfolta, hogy tiltott szerhez nyúlt volna.

"Egyáltalán nem tettem ilyet, úgy gondolom, téves a teszt végeredménye" - idézte a japán hírügynökség a 26 éves Hakurozant, bátyja, a 28 éves Roho pedig új vizsgálat mellett kardoskodott.

A fivérek ügye mindenesetre tovább rontja a japánok ősi sportjának megítélését, amelynek hírnevét már eleve megtépázta egy 17 éves versenyző tavalyi halála, aki verésbe halt bele, illetve egy harmadik orosz, Wakanoho augusztusi letartóztatása, akit kábítószer - nevezetesen marihuána - illegális birtoklása miatt vettek őrizetbe. A japán szövetség örökre eltiltotta a 20 esztendős versenyzőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását